My blog in English: Needle and some thread

tiistai 20. tammikuuta 2009

Iso projekti etenee

Vaikka blogissa on ollut hiljaista niin jotakin olen saanut aikaiseksikin. :) Suurin osa ajasta on mennyt hääjuhlamme suunniteluun. Juhlat ovat 14. maaliskuuta. Naimisissahan me jo ollaan, mutta nyt sitten käydään kirkossa hakemassa avioliitolle siunaus ja pidetään varsinaiset hääjuhlat ystäville ja lähimmille sukulaisille. Tällä viikolla olen suunnitellut helmiäispaperille printattavat osat ja toivottavasti loppuviikolla saan aikaiseksi leikattua muut osat ja saisin kutsut postiin ensi viikolla. Koska tuohon aikaan vuodesta on vielä melkoisen vilpoiset kelit niin minulla on tekeillä lyhyt huputon viitta, jossa on tekoturkisreunus. Alareunan olen jo ommellut, vielä pitäis tehdä kaulus ja etureunat. Tuota huppuasiaa vielä mietin että tekisinkö sen vai en, kangasta olisi vielä sopivasti jäljellä. Kuvan laitan tänne heti kun viitta on valmis. Toinen hääasuun liittyvä projekti on pitkät lapaset (tai hansikkaat, riippuu riittääkö intoa neuloa sormia...hih) teeteen Alpakasta. 202:sta teen itse lapaset ja 2055:llä teen kukkasia tai kiemuroita kuvioiksi.


Aloitin myös neulomaan miehelleni pääkallopipoa Son of a Stitch 'n Bitch-kirjasta.

Muut projektit saavat nyt odottaa, mutta tuskin maltan ristipistotöistä olla erossa kovin kauaa, joten jospa ehtisin hieman pistellä kun kutsut ovat postissa. :)

Ulla ja Minna: Anteeksi että paketit ovat viipyneet, yritän saada ne matkaan mahdollisimman pian.

tiistai 13. tammikuuta 2009

WIP QS Day Dreaming Fairy 12.1.2009

Aloitin uuden HAED mallin pistelyn perjantaina, sen nimi on QS Day Dreaming Fairy ja on osa HAED foorumin 2009 SALia. Alkuperäinen taideteos on Zindy Nielsenin ja näyttää tältä:Käytän tähän 28ct Brittney evenweave kangasta ja pistelen yhdellä säikeellä yhden langan yli. Mallissa käytetään Kreinikin lankaa, mutta käytän sen sijaan Petite Treasure Braidin lankaa 10. Olen pistellyt n. 1600 pistoa 33635 pistosta. En saanut viikonloppuna ihan niin paljoa aikaiseksi kuin olisin halunnut kun perjantaina tosiaan iski aika inha migreenikohtaus ja se vei lauantailtakin mehuja kun jäi jälkisärkyä takaraivoon. Mutta eiköhän tämä tästä etene ja toivotaan että saan valmiiksi vuoden loppuun mennessä.


lauantai 10. tammikuuta 2009

Postin tuomaa

Eilen tuli postissa mukavia juttuja. Ensinnäkin Novitan lehti, jota en ole kyllä vielä ehtinyt vilkaista. Pitää tänään vähän syventyä siihen. Kivoin juttu postissa oli iso kirjekuori täynnä tavaraa, mietin hetken että kukahan minulle on paketin lähettänyt ja luin paketissa olleen kauniin virkatuilla kukilla koristellun kortin. Kortissa Rantapuikko kiitti joulukalenteristani, joka oli inspiroinut hänet aloittamaan ristipistoilun uudestaan vuosien jälkeen. Ihana kiitos. :) Paketissa oli paljon kivoja juttuja, DMC:n Puh ja Nasu-kirjanmerkki ristipistopakkaus ja kaksi muutakin pakkausta: Permin of Copenhagenin puuroa syövä tonttu ja Lanarten tyttö ja nalle, jossa on ihanan herkät värit. Tuolla puisella kehikolla voi tehdä kukkia paperinarusta ja muista langoista, mukana on ohjeetkin. Lisäksi paketissa oli vielä kaksi pientä italialaista vihkosta, joissa on keittiöaiheisia ristipistomalleja. Ihania! Oli paketissa vielä salmiakkisuklaatakin. En olekaan vielä tuota maistanut. Kiitos Rantapuikko!


Aloitin eilen pistelemään uutta HAED-mallia sillä HAEDin foorumilla voi osallistua vuoden 2009 kestävään Stitch-a-longiin. Neljästä mallista valitaan yksin, jonka saa ilmaiseksi, ja sitä pistellään pitkin vuotta. Mallissa on kuusi sivua ja ne tulevat pitkin vuotta sähköpostitse. Jos saa mallin pisteltyä valmiiksi vuoden loppuun mennessä niin saa palkkioksi muut kolme mallia ilmaiseksi. SALiin voi osallistua 16.1. mennessä HAED foorumilla eli jos olet miettinyt HAED mallin pistelyä, mutta et ole vielä rohkaistunut niin nyt olisi hyvä aloittaa ilmaisella mallilla. :) Minun pistely kaatui heti lähtöviivoille eilen sillä en ollut ehtinyt kovin montaa pistoa saada aikaiseksi kun iski paha migreenikohtaus. Siinä se ilta sitten menikin, onneksi tänään on jo melko hyvä olo. Jos vaikka uskaltaisi jatkaa pistelyä. :) Kirjoitan lisää tuosta pistelemästäni mallista kun tämän viikonlopun SAL on ohi.

tiistai 6. tammikuuta 2009

WIP Storykeeper SK 5.1.2009

Jatkoin tämän pistelyä kahdeksan kuukauden tauon jälkeen. Otin osaa HAED BB:n swip/ufo SALiin ja pistelin tätä perjaintaista maanantaihin. Kangas on Lugana 25ct, väri blush, ja glitterikohdissa käytän Petite Treasure Braid 23 lankaa. Olen saanut nyt pisteltyä yhden sivun (sivut ovat large format printtejä). Jäljellä on kaksi täyttä sivua ja yksi vajaa n. 20 rivin sivu.

Virkkausinnon kohottaja

Eilen postissa saapui Interveawen Crochet Winter 2008-lehti. Löytyikin ainakin yksi tosi kiva malli, jonka haluaisin virkata. Ei ole aikaisemmin tullut mieleen että tekisin virkkaamalla isompia juttuja, tämän lehden kautta olen saanut paljon uusia ideoita. Lehden takaosassa on selitetty ohjeiden lyhenteet ihan kuvien kanssa niin ei pitäisi kauhean isoja ongelmia tulla englanninkielisten ohjeiden seuraamisessa... toivottavasti ainakaan. :)


Etusivunkin takki on aika kiva, mutta tämä on se mistä tykkään tosi paljon. Ja on vielä punainenkin. :)