My blog in English: Needle and some thread

torstai 25. maaliskuuta 2010

Mattimyöhäisen synttärilahja Kirsille

Olen mukana Ristipistoilijat-blogin synttärivaihdossa ja nyt sen jopa muistankin... Kävi nimittäin niin, että saimme lokakuun alussa sähköpostit vaihtopareista ja sain juuri pari päivää ennen sitä tietää että menetin työpaikkani. Olin aika maissa silloin. Olin siirtänyt sähköpostin Vaihdot-kansioon, mutta en merkannut kalenteriin ja vaihtopäivät-listalleni (kuten yleensä aina teen) että milloin pakettien tulisi olla perillä. Eli toisin sanoen unohdin asian aivan kokonaan. Sain sitten maaliskuun alkupuolella vaihtoemolta postia että onkohan paketti kadonnut postissa kun synttärisankari ei sitä ollut saanut. Tosi nolona ilmoitin että ei ole kadonnut kun koko pakettia ei edes ole! Tosi tosi noloa... Lupasin alkaa heti hommiin ja yrittää saada paketin matkaan mahdollisimman pian. Sainkin sen hyvin aloitettua ja vauhtiin, mutta sitten meille tuli se asunnon osto- ja myyntihärdelli ja taas paketin valmistuminen viivästyi. Sain kuitenkin vihdoin ja viimein paketin matkaan maanantaina ja Kirsi ilmoitti että paketti oli saapunut perille. Halusin panostaa lahjaan erityisen paljon korvatakseni harmituksen myöhästymisestä ja onneksi Kirsi tykkäsi lahjastaan. :)

Pistelin pellavalle yhdellä yhden yli osan Cross Stitchers Clubin mallista "Flowery Heart". Ompelin kassin käyttäen ruskeaa markiisikangasta, Moda Fabricsin "Blush"-sarjan Layer Cake-kankaita ja vanhan roosan väristä vinonauhaa. En löytänyt kassille kaavoja, joten pähkäilin ne itse. Kuvia samanlaisista kasseista näin netissä ja niitä kutsuttiin sewing caddyiksi (eli ompelukassi erittäin vapaasti suomennettuna). Ajattelinkin että kassi voisi toimia hyvin vaikka ristipistotyön projektikassina, sillä ulkopuolella on kuusi taskua joihin saa laitettua tykötarpeita. :) Korttiin löysin mallin Mausimomin blogista ja sen nimi on "Vogelpaarherz". Lisäksi laitoin mukaan uusimman The Cross Stitcherin numeron, pari langanpidikettä (The Gift of Stitchingin kaupasta) ja pari langanpujottajaa joissa on toisessa päässä langan katkaisuun terä. Parempi kuva koko paketista löytyy Kirsin blogista, koska minähän en perinteiseen tapaani taaskaan muistanut ottaa kuvaa kaikista yhdessä. :D

Useissa blogeissa on juhlittu kevään saapumista. Meillä ei ihan niin keväisiä kuvia vielä saa otettua kuin monissa ulkomaan blogeissa, mutta nämä kuvat kertovat että kyllä se lumi sulaa jo meilläkin. :) Takapihamme katoksen räystäälle on muodostunu jono upeita jääpuikkoja. Pisimmät ovat melkein metrin mittaisia. Keväinen aurinko saa jääpuikot säihkymään kuin timantit.Innostuin eilen leipomaankin kaikkien käsityöjuttujen keskellä ja tein herkkuja. Tavallaan harrastin vähän "massailua" kun porkkanamuffinssit saivat koristeiksi marsipaaniporkkanoita. :) Ukkokultani ei stten tykännytkään näistä kun ei oikein välitä tuorejuustosta, joten vein tänään osan töihin ettei ihan kaikkia tule itse syötyä ja siellä katosivat parempiin suihin suit sait sukkelaan. Kiva että maistuivat. :P´8 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Kaunis lahja ja vautsi mitä muffinseja. Todella hauskan näköisiä.

Mari kirjoitti...

Tosi upea kassi! :) Ja hauskoja porkkanoita. ;) Onko nuo muffinssit gluteenittomia/vehnättömiä? (muistelen, että teidän perheessä oli tällaista ruokarajoitetta) Jos on, niin oisko sulla siihen reseptiä? :) Mulla on joku porkkanapiirakan resepti itellä, ja oon siitä koittanut joskus tehdä vehnätöntä versiota, mutta aattelin, että jos sulla ois joku herkullisempi resepti. ;)

Teija kirjoitti...

Voi mahdoton kuinka upea ompelukassista tuli. En olisi kyllä itse raskinut antaa. mahtaa lahjan saaja olla tyytyväinen. Jääpuikotkin ovat upean näköiset. Ihan tulee lapsuus mieleen, kun piti nuolaista....

Kirsi kirjoitti...

Kiitos vielä lahjasta. Kassi on todella upea! Minua on jo pyydetty ottamaan se mukaan 10.4. rp-tapaamiseen ja olisin kyllä ottanut mukaan pyytämättäkin, sillä kyllähän se käyttötarkoituksensa mukaiseen käyttöön heti pääseekin :)

Ulla kirjoitti...

Upea kassi ja tosi kivan näköisiä leivoksia!

Ninnu kirjoitti...

Hieno kassi!!! ..ja ihanan häikäiseviä jääpuikkokuvia.

Pirena kirjoitti...

Käyn harvoin täällä ihastelemassa kauniita ristipistoja, mutta onpahan sitten kerrallaan enemmän katsottavaa.

Sonnja kirjoitti...

Beautiful embroidery!
Bear regards,

Beertje Zonn
Bear from the Netherlands