My blog in English: Needle and some thread

maanantai 24. tammikuuta 2011

Minä + neulominen = ei niin hyvä lopputulos?

Ristipistohassutuksen töitä on näkyny valmistuvan jo monella. Itse aloitin vaihtelun vuoksi neulomaan ristipistojen jälkeen. Joskin projekti ei ole mennyt ihan suunnitellusti, kun ajatettelin että vaikka lanka on paksumpi kuin ohjeessa niin ei siitä nyt NIIN paljon isompi tule jos teen pienimmällä koolla ja mä mitään mallitilkkuja neulo... No tulihan siitä sitten kuitenkin liian iso, vastasyntyneelle suunniteltu reiluhko mekko onkin sitten sopiva ennemminkin melkein vuoden ikäiselle taaperolle. Mekko menee siis jemmaan heti kun olen neulonut viimeiset kierrokset ja puikoille lähtee toinen malli. Mallissa ei siis ollut vikaa vaan langassa, mutta en jaksa samaa mallia heti perään neuloa, joten siksi vaihtuu. :) Ja tällä kertaa neulon ihan vastaavalla langalla kuin ohjeessa ja taidanpa sen mallitilkunkin neuloa. :D Kuvia molemmista hieman myöhemmin. Ristipistoilua jatkan kunhan olen saanut mekon kunnialla valmiiksi... Eli sitten joskus hamassa tulevaisuudessa. :)

Minä neulomassa? ;)
(Kuvassa näyttelijä Rosalind Russell, 1940-luvulta)

5 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Hauska kuva ! :-)

Mä tykkään vuorotella ristipistjen, neulomisen ja ompelun välillä. Tosin nyt on hirttänyt kiinni tuo pistely, kiitos RPH:n.

Katri kirjoitti...

Joo, ne mallitilkut... Taitaisivat olla hyödyllisiä, mutta kuka niitä oikeesti jaksaa tehdä ;-)

Mun pitäisi tarttua puikkoihin (ja koukkuunkin) tässä pikapuoliin, jos vain malttaisin laskea neulan käsistäni.

Elli kirjoitti...

Sama homma täälläkin ;D En ikinä jaksa tehdä mallitilkkuja ja sitten myöhemmin ehkä harmittaa. Ei minun neuleista tule melkein ikinä semmoisia kuin oli tarkoitus ;))

Irma kirjoitti...

Hauska kuva! Minäkään en jaksa tehdä mallitilkkuja ja sitten isommista neuleista ei tahdo tulla sopivia, siksi en nykyään oikeastaan neulokkaan paljon muuta kuin sukkia ja lapasia.
Ihania nuo sinun RPH-mallit, minäkin tykkään monentyylisistä malleista.

Virpi kirjoitti...

Onneksi kuitenkin noin päin niin ehkä mekon voin lajoittaa myöhemmin =) Mulla on tapana ommella aivan liian suuria vaatteita, ettei niistä vaan vahingossakaan tule liian pieniä. Nyt sitten päätin riskata itteni ja ommella ihan virallista kokoa ilman extrasaumanvaroja. Saa nähdä kuinka käy...