My blog in English: Needle and some thread

sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Häämatkamme Disneylandiin ja Pariisiin

Toukokuun 18.päivä astuimme lentokoneeseen, jonka suuntana oli Charles de Gaullen lentokenttä Pariisissa. Perillä meillä ei ollut juurikaan hajua että miten päästään kentältä Disneylandiin ja koska minun ranska on aika ruosteessa ja mieheni ei osaa senkään vertaa niin ei ymmärretty info-kopin vihaista ranskalaismiestä... Lopulta löytyi oikea bussi, jolla pääsimme Disneylandin bussin lähtöpaikalle ja matka alkoi. Ensimmäisenä iltana meillä oli aikaa käydä syömässä, pienellä kävelyllä Disney Villagessa ja yksillä hotellin baarissa. :)

Seuraavana päivänä tutustuimme Walt Disney Studios teemapuistoon. Siellä oli pari hurjempaa vekotinta, hauskaa! Näimme myös Takun, joka suostui meidän kanssa valokuvaankin. :) Löysimme pienen myymälän, jonka nimi oli Cherbourgin sateenvarjot ja piti siinä edessä vähän poseerata.
Keskiviikkona lähdimme päivämatkalle Pariisiin. Bussi lähti aamulla ennen kymmentä ja takaisin hotellilla olimme illalla vasta seitsemän jälkeen. Pitkä mutta mahtava päivä. Bussi ajoi isoimpien nähtävyyksien kautta ja pysähdyimme ottamaan kuvia Eiffel -tornista. Sieltä suuntasimme Louvreen. Meillä ei ollut kuin pari tuntia aikaa, joten pikaisesti kävimme katsomassa Mona Lisaa (joka ei kyllä tee minuun kovin suurta vaikutusta, kuten ei ennenkään...), Milon Venusta (kaunis veistos), muita hienoja veistoksia ja maalauksia sekä Egyptin vanhaa taidetta. Louvrelta menimme Eiffelille, jossa nousimme hissillä toiselle tasolle, joka on 115m korkeudessa. Korkeanpaikankammoiselle se olikin sitten koko reissun hurjin "vekotin". :D Meillä ei harmi kyllä ollut aikaa käydä korkeimmalla tasolla, koska piti ehtiä jokilaivaan, jolla kävimme sitten tunnin risteilyllä Seinellä. Seinen risteily oli mahtava ja tykättiin siitä tosi paljon. Hotellille päästyämme oltiin tosi väsyneitä, mutta samalla onnellisia, hieno Pariisin reissu!
Pidän paniikissa kiinni kaiteesta... ja omasta henkikullastani! :D

Onnellisia matkustajia jokiveneessä. :)


Torstaina menimme Disneyland Parkiin. Kävimme siellä pistäytymässä jo tiistaina, mutta emme ehtineet olla silloin kauaa ennen kuin puisto meni kiinni. Puistossa kaikki oli tosi kaunista ja rakennukset oli hienosti tehty. Ihan kuin olisi ollut satukirjan sivuilla. :)Kai sitä pitää sitten hyväksyä ettei minun aviomies ole Valittu Kuningas. :)

Ihan vähäsen matkatavaroita... ei paljoa, eihän?


Tavattiin Nalle Puh hotellilla.

Viimeisenä iltana kävimme syömässä tässä hienossa linnassa.
Kuvistakin voi varmaan päätellä että meillä oli mahtava loma. :)

Ja sitten vielä lopuksi vähän ristipistoja. Tämä on menossa vaihtoon, joten ihan vain pieni kurkistus. :)


10 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Vau, mikä matka! :) Onneksi meidän tenavat ovat jo nukkumassa, eivätkä kurki selän takaa noita teidän matkakuvianne, nimittäin he eivät ikinä lakkaisi sitten mankumasta pääsyä Pariisiin. ;) Meidän esikoinen 5 v on ihan Eiffel-torni -fani, 1 v kuopus taasen Nalle Puh -fani, joten noissa kuvissa olisi heillekin kyllä katselemista. Ja kyllä itsenikin tekisi mieli vielä joskus matkustaa Pariisiin, pitääkin mennä heti kurkkaamaan, ollaanko eilen voitettu lotossa... ;)

Teillä vaikutti olleen hieno matka, upeaa! :)

Jaana kirjoitti...

Upea loma kerrassaan!!!! Kiitos kun jaoit matkanne meillekin :) Kyllä haluttais matkalaukkua alkaa kaivaan esille.... ;)

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kiitos kun jaoit ihanan lomasi meidän kanssa..Teillä näytti olevan tosi kivaa ja se on hyvä se =D

Pike kirjoitti...

Olipa kivoja kuvia!

Olet suosikkiblogini! Kurkkaapa http://pirjoka.vuodatus.net...

sari.i. kirjoitti...

Oi kun kuulosti ihanalta reissulta! Pariisiin kyllä pitäisi päästä joskus... ;) Ja hei, onkos sun hiukset lyhentyneet???

niina kirjoitti...

Ihanalta matkalta näytti kuvista päätellen. Olen kahdesti disneylandissä ja pariisissa käynyt. Mielettömän ihania molemmat. Siskoni kanssa näimme ihan disneyparaatin sekä jääshown:)

Srinity kirjoitti...

Sari.i.: Joo hiukset lyheni ennen reissua. Olin menossa kampaajalle ja sain idean että otetaas vähän enemmän. Mies leikkautti tosi lyhyen kesätukan niin sit minäkii tahoin! :)

Mia kirjoitti...

Ihana reissu teillä ollut! Kuvista ja iloisista ja onnellisista katseista näkee, että teillä oli onnellinen reissu!
Ihania hetkiä yhdessä myös arjen pyörrytyksessä :D

Lennu kirjoitti...

Oi ja voi mitä ihania kuvia! Me asuttiin melko lähellä Disneylandia, se on ihana paikka, niinkuin Pariisi ja koko Ranska :) En ikinä uskaltautunut noin korkealle Eiffelin torniin, enkä tässä julkisesti kyllä kerro miten sillä ainoalla Eiffelin torniin kiipeämisyrityksellä kävi... :D KAMMOAN korkeita paikkoja! Ihana reissu teillä oli varmasti!!

MysteryKnitter kirjoitti...

You had a great trip.